tisdag 2 mars 2010

Informationsbesök på Sagsjön

Madelein Larsson Wollnik samt Stina Svensson var på besök på anstalten för att informera om Attention samt ADHD. Vi berättade om Nätverket för kvinnor som påbörjats samt efterfrågade vd det finns för behov hos kvinnorna där.

Anstalten

Sagsjön är en av Kriminalvårdens anstalter som enbart tar emot kvinnor samt en av Kriminalvårdens behandlingsanstalter med inriktning helt mot missbrukare.

Detta gör de intagna på dagarna
•Arbete
Montering, tvätt, städ, matlagning, trädgårdsskötsel, skapande verksamhet (till exempel vävning), arbetsmarknadskurser, föreläsningar.


•Utbildning
Svenska för invandrare, vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt läs- och skrivträning. I mån av resurser kan utbildning på högskolenivå förekomma. Dessutom har Sagsjön kock- och storköksutbildningar.


•Behandling och program
Våga välja, BSF, VINN, Prime för Life och Föräldrautbildning. Dessutom erbjuds yoga.


Fritid

På Sagsjön finns möjligheter att träna, sy och väva. Gruppaktiviteter leds av olika frivilliga besöksgrupper, till exempel NA, Johanneskyrkan och RFS (Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare). Den öppna avdelningen har dessutom tillgång till ett fritidsområde med bland annat fotbollsplan och möjligheter till fiske.

Arbetet mot narkotika
Anstalten genomför kontroller (urinprov), visitationer, program och motivationsarbete.

Självförvaltning

Anstalten Sagsjön har en utvecklad självförvaltning. Det innebär att de intagna sköter all matlagning, tvättning, städning och trädgårdsarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar