torsdag 1 april 2010

Attention i Göteborg delar ut nytt pris till vården

Nya rön tyder på att människor med psykisk ohälsa i ett längre perspektiv mår bättre om de inte får någon hjälp alls från sjukvården när de mår dåligt, därför delar Attention i Göteborg ut det nyinstiftade priset Årets dunkel till vården i Göteborg som indirekt hjälpt kanske tusentals människor, genom att inte göra något alls.

En doktorsavhandling i ämnet återhämtning från Fairfax University visar att patienter med psykisk ohälsa som inte får hjälp från sjukvården sett under ett längre perspektiv faktiskt mår bättre än de som fick hjälp och stöd.

Mot bakgrund av detta väljer Attention i Göteborg att dela ut det helt nya instiftade priset Årets dunkel till Sjukvården, i synnerhet med vad psykiatrin vid Sahlgrenska gjort, eller snarare inte gjort för människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar under det senaste året.

- Genom långa kötider på upp till sex år, ett medicinstopp för vuxna med ADHD och inte minst treårsgränsen som innebär att ingen ska få vårdas längre än tre år inom psykiatrin så har Sahlgrenska indirekt hjälp mängder av människor till ett bättre liv, säger Henrik D. Ragnevi, ordförande för Attention i Göteborg.

Priset Årets dunkel kommer att delas ut den första april varje år till den verksamhet som under året har gjort något extra för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, eller som i det här fallet - ingenting alls.

1 kommentar: